Deutsch Nederlands

Het dorp Callantsoog

Prachtig gelegen direct aan de duinen!

Callantsoog-info

Het dorp Callantsoog

Het prachtige kustplaatsje Callantsoog ligt in Noord-Holland ten noorden van Petten en 12 km onder Den Helder. Callantsoog hoort bij de gemeente Schagen. Callantsooog heeft 2600 inwoners maar er zijn natuurlijk altijd toeristen op bezoek zodat er het gehele jaar door een fijne vakantiesfeer heerst.

Dorpsplein

Callantsoog heeft een gezellig centrum en ligt prachtig tegen de duinen. Vind jij het leuk om te winkelen? Op het in 2014 vernieuwde Dorpsplein zijn leuke winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen. De meeste winkels zijn ook op zondag geopend. Je zult zeker slagen!

En natuurlijk zijn er restaurants, bars en bij mooi weer zit je natuurlijk op het terras. En vergeet zeker niet een patatje te scoren bij Snackbar Wip-in. Zij verkopen heerlijke vers gesneden patat waar wij zelf erg fan van zijn.

Callantsoog Centrum

In deze kustplaats is altijd wel wat te doen! Regelmatig organiseert men evenementen zoals bijvoorbeeld het muziekevenement 'Oog op Pop', de Paasmarkt, 'Callantsoog on Wheels' en de Kunstroute. Gedurende de zomermaanden is er wekelijks op woensdagavond een braderie en kom zeker met Hemelvaart naar Callantsoog voor de Hemelvaartsmarkt. Het is er dan reuze gezellig!

Dit alles op loopafstand van het strand, dus als je even genoeg hebt van strand en zee vermaak je jezelf hier zonder meer. Heerlijk slenteren langs winkeltjes of genieten op een terrasje. In 2015 is het gehele Dorpsplein vernieuwd. Het centrum van Callantsoog is nu nog gezelliger.

Oog op Pop

Eén van de activiteiten die elk jaar terugkomt in Callantsoog is 'Oog op Pop'. Vijf dagen lang staat er een feesttent op het Dorpsplein en er is dagelijks live-muziek. 'Oog op Pop' wordt gehouden in de maand augustus.

Gratis Wi-Fi Callantsoog

Op het Dorpsplein in het centrum van Callantsoog is vanaf januari 2015 gratis openbaar Wi-Fi beschikbaar. Zo zie je dus altijd online wat de actuele weersverwachtingen zijn, waar je lekker kunt eten in de directe omgeving of deel jij je leukste strandfoto's met je vrienden. Op een gedeelte van het strand is het gratis WiFi ook beschikbaar.

Parkeren in Callantsoog

In Callantsoog zijn er volop gratis parkeerplaatsen aanwezig. In het centrum van Callantsoog heb je een blauwe parkeerkaart nodig en mag je maximaal 1 uur gratis je auto parkeren. Buiten het centrum heb je geen blauwe parkeerkaart nodig. Let op dat bij mooi weer in het hoogseizoen het lastig kan zijn om je auto te parkeren. Uiteraard is Callantsoog ook met de bus te bereiken.

Museumboerderij 'Tante Jaantje'

In het centrum tref je Museumboerderij 'Tante Jaantje'. De boerderij is gebouwd tussen 1800 en 1850 en een bezoekje meer dan waard. In dit leuke museum zie je onder andere hoe men vroeger in Callantsoog leefde en werkte. Museumboerderij 'Tante Jaantje' is geopend in de maanden mei t/m september.

Kerk

Het oudste gebouw van het dorp is de kerk (1671). De kerkklok komt uit een eerdere kerk en is gemaakt in 1491.

Kerk Callantsoog

Vakantiehuis de Biotoop

Gastenoordeel: 8.8Vakantiehuis de BiotoopEen waar paradijs! Dit bijzondere vakantiehuis heeft wel een hele mooie en afgeschermde ligging midden in de natuur. In 2015 helmaal verbouwd en zeer sfeervol ingericht. Veel privacy!
Meer info en boeken

Hotel 't Zwaantje

Gastenoordeel: 7.9

Vakantiehuis De DuyneDit hotel is opnieuw gebouwd en sinds 2015 weer heropend. Alles is splinternieuw! Het hotel ligt in het centrum van Callantsoog en op loopafstand van het strand.
Meer info en boeken

Vakantiehuis Wielewaal

Gastenoordeel: 8.7

Vakantiehuis Wielewaal
Een gezellig appartement voor 4 personen met een heerlijk rustige ligging. In de tuin is een fijn, beschut zitje met meubilair. Het strand en de zee zijn op zo'n 600 meter afstand. Vriendelijk geprijsd!
Meer info en boeken