Deutsch Nederlands

Het dorp Callantsoog

Prachtig gelegen direct aan de duinen!

Callantsoog-info

Het dorp Callantsoog

Het prachtige kustplaatsje Callantsoog ligt in Noord-Holland ten noorden van Petten en 12 km onder Den Helder. Callantsoog hoort bij de gemeente Schagen. Callantsooog heeft 2600 inwoners maar er zijn natuurlijk altijd toeristen op bezoek zodat er het gehele jaar door een fijne vakantiesfeer heerst.

Dorpsplein

Callantsoog heeft een gezellig centrum en ligt prachtig tegen de duinen. Vind jij het leuk om te winkelen? Op het in 2014 vernieuwde Dorpsplein zijn leuke winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen. De meeste winkels zijn ook op zondag geopend. Je zult zeker slagen!

Callantsoog Centrum

En natuurlijk zijn er restaurants, bars en bij mooi weer zit je natuurlijk op het terras. En vergeet zeker niet een patatje te scoren bij Snackbar Wip-in. Zij verkopen heerlijke vers gesneden patat waar wij zelf erg fan van zijn.

In deze kustplaats is altijd wel wat te doen! Regelmatig organiseert men evenementen zoals bijvoorbeeld het muziekevenement 'Oog op Pop', de Paasmarkt, 'Callantsoog on Wheels' en de Kunstroute. Gedurende de zomermaanden is er wekelijks op woensdagavond een braderie en kom zeker met Hemelvaart naar Callantsoog voor de Hemelvaartsmarkt. Het is er dan reuze gezellig!

Dit alles op loopafstand van het strand, dus als je even genoeg hebt van strand en zee vermaak je jezelf hier zonder meer. Heerlijk slenteren langs winkeltjes of genieten op een terrasje. In 2015 is het gehele Dorpsplein vernieuwd. Het centrum van Callantsoog is nu nog gezelliger.

Oog op Pop

Eén van de activiteiten die elk jaar terugkomt in Callantsoog is 'Oog op Pop'. Vier dagen lang staat er een feesttent op het Dorpsplein en er is dagelijks live muziek. 'Oog op Pop' wordt gehouden in de maanden juni en augustus. In 2018 vond 'Oog op Op' plaats op 20 en 21 juni en op 17 en 18 augustus.

Kerk

Het oudste gebouw van het dorp is de kerk (1671). De kerkklok komt uit een eerdere kerk en is gemaakt in 1491.

Kerk Callantsoog

Gratis Wi-Fi Callantsoog

Op het Dorpsplein in het centrum van Callantsoog is vanaf januari 2015 gratis openbaar Wi-Fi beschikbaar. Zo zie je dus altijd online wat de actuele weersverwachtingen zijn, waar je lekker kunt eten in de directe omgeving of deel jij je leukste strandfoto's met je vrienden. Op een gedeelte van het strand is het gratis WiFi ook beschikbaar.

Parkeren in Callantsoog

In Callantsoog zijn er volop gratis parkeerplaatsen aanwezig. In het centrum van Callantsoog heb je een blauwe parkeerkaart nodig en mag je maximaal 1 uur gratis je auto parkeren. Buiten het centrum heb je geen blauwe parkeerkaart nodig. Let op dat bij mooi weer in het hoogseizoen het lastig kan zijn om je auto te parkeren. Uiteraard is Callantsoog ook met de bus te bereiken.

Museumboerderij 'Tante Jaantje'

In het centrum tref je Museumboerderij 'Tante Jaantje'. De boerderij is gebouwd tussen 1800 en 1850 en een bezoekje meer dan waard. In dit leuke museum zie je onder andere hoe men vroeger in Callantsoog leefde en werkte. Museumboerderij 'Tante Jaantje' is geopend in de maanden mei t/m september.

Jutters- en Kunstmuseum Callantsoog

Callantsoog is een prachtig museum rijker! Het kleine juttersmuseum is leuk voor het hele gezin en tref je bij strandopgang Voordijk (Mineweg 1, Callantsoog). In het museum vind je niet alleen een collectie schatten uit de zee maar je kunt er ook moderne kunst bekijken. Voorbeelden van de jutvondsten zijn: bommen, granaten, amber, goud en nog veel meer geheime vondsten!Jutters- en Kunstmuseum Callantsoog

Ben je ook zo nieuwsgierig naar de babyzeemeermin van Callantsoog? Bezoek dan zeker dit museum! Het museum is geopend vanaf 1 april tot 30 oktober op woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Markten in Callantsoog

Ieder jaar vindt van 11.00 tot 17.00 uur op tweede Paasdag de Paasmarkt plaats op het Dorpsplein. Het is dan reuze gezellig in Callantsoog.

Op Hemelvaartsdag vindt op het Dorpsplein van 10.00 tot 17.00 uur de Jaarmarkt plaats. Kom jij dan ook naar Callantsoog?

In de maanden juli en augustus is er iedere woensdag van 15.00 tot 21.00 uur een braderie op het Dorpsplein in Callantsoog! 
Paasmarkt Callantsoog

Vakantiehuis de Biotoop

Gastenoordeel: 8.5Vakantiehuis de BiotoopEen waar paradijs! Dit bijzondere vakantiehuis heeft wel een hele mooie en afgeschermde ligging midden in de natuur. In 2015 helmaal verbouwd en zeer sfeervol ingericht. Veel privacy!
Meer info en boeken

Hotel 't Zwaantje

Gastenoordeel: 8.4

Vakantiehuis De DuyneDit hotel is opnieuw gebouwd en sinds 2015 weer heropend. Alles is splinternieuw! Het hotel ligt in het centrum van Callantsoog en op loopafstand van het strand.
Meer info en boeken

Vakantiehuis Wielewaal

Gastenoordeel: 8.6

Vakantiehuis Wielewaal
Een gezellig appartement voor 4 personen met een heerlijk rustige ligging. In de tuin is een fijn, beschut zitje met meubilair. Het strand en de zee zijn op zo'n 600 meter afstand. Vriendelijk geprijsd!
Meer info en boeken