Deutsch Nederlands

Omgeving van Callantsoog

Volop mogelijkheden voor leuke uitstapjes!

Callantsoog-info

Omgeving van Callantsoog

Er op uit...

Callantsoog is een goed startpunt om er eens lekker op uit te trekken. In de nabije omgeving valt veel te beleven voor iedereen. Bezoek bijvoorbeeld de leuke dorpjes Petten aan Zee, Schoorl, Julianadorp aan Zee, Egmond aan Zee, Schagen, Hoorn of Bergen.

Schoorl

Het dorpje Schoorl moet je zeker even gaan bekijken. Het is maar een klein stukje rijden met de auto vanaf Callantsoog. Je kunt er overigens ook gemakkelijk naar toe fietsen en je wordt dan getrakteerd op een prachtige route door de duinen.

Schoorl heeft de hoogste en breedste duinen van heel Nederland. In Schoorl en omgeving kun je daarom heel leuk wandelen en/of fietsen. Vlakbij het centrum tref je de ongeveer 50 meter hoge klimduin. De kinderen zullen deze klimduin zeker waarderen.

Klimduin Schoorl

Den Helder

Op 12 km van Callantsoog ligt Den Helder. In deze stad kun je niet alleen leuk winkelen maar vind je bijvoorbeeld ook Fort Kijkduin. Naast een uitgebreid aanbod aan evenementen worden er eens per jaar de Vlootdagen van de Nationale Marine gehouden.

Alkmaar

Een andere stad in de omgeving van Callantsoog is Alkmaar, beroemd om de kaasmarkt. De stad heeft als bijnaam de Kaasstad. In het hoogseizoen wordt er wekelijks een kaasmarkt gehouden. Dit moet je echt gezien hebben. Deze kaasmarkt wordt niet voor niets bezocht door 100.000 mensen per jaar.

Het historische centrum van Alkmaar is werkelijk prachtig! De stad heeft maar liefst 399 rijksmonumenten. Je bent er dus niet snel uitgekeken.

Wil je lekker een dagje winkelen dan is Alkmaar een aanrader. In het centrum zijn leuke winkels van alle bekende merken.

Texel

Texel is een prachtig Waddeneiland en ligt vlakbij Callantsoog. Maak een mooie fietstocht door de duinen naar de veerboot in Den Helder. Het is maar 20 minuten varen naar Texel. Dit mooie Waddeneiland is zeker de moeite waard om te bezoeken en geniet daar onder andere van de heerlijke verse vis, de fraaie natuur en de lange zandstranden.

Lange Jaap

De 63 meter hoge vuurtoren Lange Jaap is gemaakt van gietijzeren platen en is hiermee de hoogste gietijzeren vuurtoren van Europa. De vuurtoren is gebouwd in 1877 en is vanaf april 1987 operationeel. Lange Jaap is maar liefst op 54 kilometer afstand te zien.

De toren heeft sinds 1988 een monumentenstatus en is zeker een bezoekje waard. De vuurtoren staat in Huisduinen (aan de grens van Den Helder) en vanuit Callantsoog is het goed te doen om naar deze toren te fietsen.

Petten aan Zee

Als je op vakantie bent in Callantsoog dan is het een aanrader om een dagje naar het strand van Petten aan Zee te gaan. Het zandstrand van deze kustplaats is namelijk sinds 2016 geheel herzien. Wij werden aangenaam verrast door de schoonheid van dit strand. Bij het strand tref je tevens een 26 meter hoge panoramaduin. Het uitzicht vanaf deze duin is magistraal.

Het is maar een klein stukje fietsen vanaf Callantsoog naar Petten. De fietsroute door de duinen naar Petten aan Zee is prachtig.

Vakantiehuis De Strandvogel

Gastenoordeel: 8.7

Vakantiehuis De StrandvogelEen fijn vakantiehuis als je met kinderen op vakantie gaat, hier hebben zij heerlijk de ruimte om te spelen! De woning heeft een open haard en is geschikt voor 6 personen. Het strand is op slechts 10 min. loopafstand, lekker in de buurt!
Meer info en boeken

Landal Beach Resort app. 2 personen

Privé-sauna en zonnebank
Gastenoordeel park: 8.0

Landal Beach Resort app. 2 personen
Er lekker met z'n tweetjes tussen uit? Dit appartement is het hele jaar door fijn! Een privé-sauna, een zonnebank, de zee en het strand. Heerlijk tijd voor jullie samen. Dé ingredienten voor een super-vakantie!
Meer info en boeken