Deutsch Nederlands

Activiteiten in Callantsoog

Heerlijk buiten in de gezonde zeelucht!

Callantsoog-info

Activiteiten in Callantsoog

Strand

Het is moeilijk om in Nederland een mooier strand te vinden dan het strand van Callantsoog. Dus als je naar het strand gaat, kom dan naar Callantsoog!

Het strand van Callantsoog leent zich heel goed om je heerlijk uit te leven. Wat dacht je van een lange strandwandeling? Natuurlijk is het voor kinderen heerlijk om te spelen op het strand. Niet alleen met mooi zomers weer, ook in de lente, herfst en winter is het strand leuk! Scheppen kan altijd en er schelpen zoeken ook! De kinderen op onderstaande foto hebben ook zichtbaar plezier.

Kinderen spelen op strand Callantsoog

Vliegeren

Op het strand er is altijd wel wind, dus vliegeren gaat prima! Soms zie je er vliegers met meest bezondere vormen. Vooral op zomerse dagen worden er demonstaties gegeven, het is de moeite waard om eens te gaan kijken. Vergeet niet om je eigen vlieger mee te nemen!

Vliegeren op het strand van Callantsoog

Kitesurfen

Altijd fantastisch om naar te kijken is het kitesurfen. Ook hiervoor zit je in Callantsoog goed, deze avontuurlijke sport wordt hier vaak beoefend. Vastgekoppeld aan de hun kleurrijke zeilen maken de kitesurfers de meest spectaculaire sprongen zodra de wind en golven hen daartoe gelegenheid geeft. Om deze sport te beoefenen is het noodzakelijk om het eerst goed te leren, bijvoorbeeld bij een kitesurfschool in de buurt.

Kitesurfen op strand van Callantsoog

Strandzeilen

Hou jij van wind en snelheid? Dan is strandzeilen echt iets voor jou! Op het strand van Callantsoog is regelmatig de mogelijkheid om te strandzeilen. Met een zeil op wielen bereik je snelheden tot soms wel 60 km per uur! Om te landzeilen heb je geen zeilervaring nodig.

Strandzeilen Callantsoog

Paardrijden

Ben jij een paardenliefhebber en heb je voldoende ervaring met paardrijden? Tussen Callantsoog en Den Helder is een manege die o.a. in de zomer strandritten organiseert. Voor deze strandritten moet je wel goed kunnen paardrijden en minimaal 12 jaar oud zijn. De strandritten zijn in groepsverband en onder begeleiding.

Paardrijden op het strand van Callantsoog

Nieuwjaarsduik

Zie je midden in de winter mensen in hun zwemkleding te water gaan dan betekent dat maar 1 ding: Gelukkig Nieuwjaar! Ook in Callantsoog wordt de traditionele nieuwjaarsduik gehouden op 1 januari. Let op: alleen voor de echte bikkels onder ons.

Wandelen

De natuur in en om Callantsoog is prachtig en biedt veel mogelijkheden voor natuurliefhebbers en wandelaars. Niet alleen voor een heerlijke strandwandeling ben je hier op het juiste adres, ook in de duinen is het fantastisch! Let wel goed op dat je niet buiten de aangegeven gebieden wandelt, anders zou het nadelige gevolgen kunnen hebben voor de natuur. De duinen hebben namelijk een belangrijke functie, ze beschermen het land tegen de zee. Het helmgras zorgt er met zijn wortels voor dat het zand bij elkaar blijft.

Wandelen op het strand van Callantsoog is een echte aanrader. Ook bij minder mooi weer en in de herfst en winter is het heerlijk om lekker uit te waaien en te genieten van de mooie omgeving. Er zijn zelfs in de winter enkele strandpaviljoens geopend.

Wandelen op strand Callantsoog

Ook natuurgebied "Het Zwanenwater" is een fantastische locatie om te wandelen. Er zijn twee aangegeven wandelroutes van 2,5 of 5 kilometer. Tijdens je wandeling zie je verschillende bloemen en planten zoals bijvoorbeeld 11 verschillende soorten orchideeën. Daarnaast broeden er maar liefst 80 soorten vogels, ideaal dus voor vogelspotters.

Vanuit Callantsoog zijn er drie routes te lopen namelijk de paarse (6,54 km), de rode (6.3 km) en de zwarte (11.45 km) route. Meer informatie over deze drie prachtige routes tref je op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland.

Fietsen

De omgeving van Callantsoog leent zich uitstekend voor fietstochten. Wat dacht je van een fietstocht door de duinen naar Den Helder, Julianadorp, Bergen of Schoorl. Je zult versteld staan van de mooie vergezichten en in het voorjaar kun je genieten van de kleurrijke bloemenvelden. Deze bollenvelden liggen langs de kustlijn en strekken zich uit tot aan Petten.

Fietsen rond Callantsoog

X-Run en X-Bike in Callantsoog

Doe jij in 2020 ook mee?

Allereerst komen op zaterdag de hardlopers aan hun trekken. Zij lopen afstanden van 2 (kids), 6, 10 of 21 kilometer over het strand, het gras en door de bossen. Op zondag is het de beurt aan de mountainbikers, deze zijn ingedeeld in verschillende klassen. Uiteraard is er een topklasse die vijf uur fietst. Er is ook ruimte voor teams in de Teamklasse. Voor wie mee wil doen voor de fun is er de zogenaamde Funklasse. In de Combiklasse ‘Run & Bike’ worden beide sporten gecombineerd. De datum is nog niet bekend.

Editie 2019

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019 vond in Callantsoog het sportieve hardloop en mountainbike event X-Run en X-Bike plaats. Tijdens deze spectaculaire mountainbike- en hardloopwedstrijd waren er geweldige routes uitgezet om offroad te biken of hard te lopen.

Landal Beachresort Ooghduyne

Gastenoordeel: 8.0
Privé-sauna, bubbelbad, zonnebank! Luxe! Aanbieding!

Landal vakantiehuis met saunaHeerlijk na een strandwandeling: je eigen privé-sauna, zonnebank en bubbelbad! Dit huis is geschikt voor 4 personen
Meer info en boeken

Vakantiehuis Hoeve Stolpwijk

Gastenoordeel: 9.2

Vakantiehuis Hoeve Stolpwijk
Een fijn en ruim vakantiehuis voor 12 personen. Hier is het optimaal relaxen met de sauna en jacuzzi! Het hele jaar door een geweldig huis om te huren!
Meer info en boeken