Bezoek jij ook het Juttersmuseum in Callantsoog?

Juttersmuseum Callantsoog

Ben je op vakante in Callantsoog en wil je een dagje wat anders doen dan luieren op het strand? Breng dan zeker een bezoek aan het Juttersmuseum Callantsoog. Het museum ligt net buiten het dorp. In het Juttersmuseum Callantsoog tref je niet alleen een collectie schatten uit de zee maar je ziet er ook hedendaagse kunst. Voorbeelden van de jutvondsten zijn: bommen, granaten, amber, goud en nog veel meer geheime vondsten.

Juttersmuseum CallantsoogJuttersmuseum Callantsoog

Ben je ook zo nieuwsgierig naar de babyzeemeermin van Callantsoog of de interactieve kunstwerken van de Nederlandse kunstenaar Challa? Het hele gezin vermaakt zich in dit museum uitstekend.

Waar ligt Juttersmuseum Callantsoog?

Het museum tref je net achter de duinen vlakbij Strandopgang Voordijk op 1.9 kilometer van het Dorpsplein. Bij het museum zijn een aantal parkeerplaatsen en als deze vol zijn dan kun je je auto gratis parkeren bij het parkeerterrein van Strandslag Voordijk. Gelukkig is het museum ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bij het museum tref je nog een café en een buitenterras.

Het adres van het museum is:
Juttersmuseum Callantsoog
Mineweg 1
1759 NZ Callantsoog.

Juttersmuseum CallantsoogJuttersmuseum Callantsoog ligt prachtige vlakbij de duinen.

Wat zijn de openingstijden van Juttersmuseum Callantsoog?

Het museum is van 16 april tot en met 30 september dagelijks geopend (behalve op donderdag en vrijdag) van 10.00 tot 16.00 uur.

Tip Wandel naar het Juttersmuseum Callantsoog!

Wil je het Juttersmuseum Callantsoog bezoeken en hou je van wandelen? Wandel dan de schitterende paarse route! De paarse route vinden wij persoonlijk de mooiste wandelroute van Callantsoog en omgeving. De route start vanaf achter het Dorpsplein vlakbij de kerk. Je wandelt onder andere langs fraaie natuur, over het strand en natuurlijk ligt het museum ook aan deze prachtige wandelroute. Vlakbij het museum liggen de natuurgebieden de Zandpolder en Nollenland van Abbestede. In deze natuurgebieden zie je de mooiste vogels.

Natuurgebied de ZandpolderNatuurgebied de Zandpolder ligt naast het Juttersmuseum Callantsoog.