Veelgestelde vragen over Callantsoog

Hieronder tref je een overzicht met de veelgestelde vragen over de populaire kustplaats Callantsoog.


Waar ligt Callantsoog?

Het mooiste kustplaatsje van Nederland Callantsoog ligt in Noord-Holland op 15 kilometer ten noorden van Schoorl en 12 kilometer onder Den Helder. Amsterdam ligt op 71 kilometer en Utrecht op 109 kilometer. Callantsoog hoort bij de gemeente Schagen.


Hoeveel inwoners heeft Callantsoog?

Callantsoog heeft 2375 inwoners (2021) maar er zijn natuurlijk altijd toeristen op bezoek zodat er het hele jaar door een fijne vakantiesfeer heerst.


Heeft Callantsoog een mooi strand?

Het strand van Callantsoog behoort tot de mooiste stranden van Nederland. Het is een breed en schoon strand. Aan het strand wappert de Blauwe Vlag. Op het strand van Callantsoog tref je maar liefst zes strandpaviljoens. Niet voor niets weten zoveel mensen het strand van Callantsoog te vinden.

Strand CallantsoogHet strand van Callantsoog is werkelijk prachtig!


Zijn er in Callantsoog goede mogelijkheden om te overnachten?

In Callantsoog heb je de keuze uit drie verschillende hotels. Tevens zijn er een aantal campings en vakantieparken zoals het schitterende vakantiepark Buitenplaats Callantsoog. Natuurlijk zijn er ook volop vakantiehuizen en appartementen te huur. De vakantiehuizen hebben vaak een prachtige ligging tegen de duinen aan op loopafstand van het strand.


Kan ik in Callantsoog gemakkelijk de auto parkeren?

Callantsoog heeft met zes parkeerterreinen behoorlijk wat parkeercapaciteit maar bij mooi weer kan het toch moeilijk zijn om voor je auto een plekje te vinden. In het centrum heb je in het seizoen een blauwe kaart nodig en je kunt daar dan maximaal één uur de auto parkeren.


Is het parkeren van je auto gratis in Callantsoog?

Je parkeert je auto in Callantsoog nog steeds gratis. In het nabij gelegen Schoorl betaal je bijvoorbeeld twee euro per uur om je auto te parkeren. Zet je auto wel op een aangegeven parkeerplaats om een boete te voorkomen.


Is er een bakker in Callantsoog?

De lekkerste broodjes, croissants en gebak koop je bij Brood- en Banketbakkerij Peter v.d. Ploeg. Deze bakker is 7 dagen per week geopend en tref aan het Dorpsplein op nummer 24 in Callantsoog. Wij zijn zelf fan van de heerlijke en altijd verse chocolade croissants. Deze moet je echt een keer geproefd hebben.


Is er een slager in Callantsoog?

Helaas is er sinds mei 2021 geen slager meer in de kustplaats. In Julianadorp (op 10 kilometer) zijn twee slagers gevestigd en in 't Zand (op 6 kilometer) tref je ook slager.


Is er een supermarkt in Callantsoog?

In Callantsoog tref je één supermarkt. Het is een redelijk grote Albert Heijn die 7 dagen per week is geopend van 7.00 tot 22.00 uur.


Zijn er openbare toiletten in Callantsoog?

Sinds de lente van 2021 is er op het Dorpsplein een openbaar toilet gekomen. De kosten voor het gebruik van het toilet zijn € 0,50.


Wanneer staan de bollenvelden in de omgeving van Callantsoog in bloei?

In het voorjaar - in de maanden april en mei - staan de bollenvelden in de omgeving van Callantsoog meestal in bloei. Het hangt wel af van het weer wanneer deze periode precies is. In de lente van 2021 was het erg koud en kwamen bijvoorbeeld de tulpen pas in mei tot bloei. Je gaat zeker genieten van de kleurrijke bollenvelden. Vergeet je niet om mooie foto's te maken.

Bloeiende bollenvelden in CallantsoogKom zeker een keer in het voorjaar naar Callantsoog om te genieten van de bollenvelden.


Kan ik mijn elektrische fiets opladen in Callantsoog?

In het centrum van Callantsoog op het Dorpsplein kun je sinds 2021 gratis je fiets opladen. Callantsoog en omgeving is overigens een fantastische bestemming om te fietsen. Wij vinden fietsen en wandelen de leukste activiteiten om te doen in Callantsoog.


Zijn er in Callantsoog goede restaurants?

Je hebt in Callantsoog veel mogelijkheden om uit te gaan eten. Op het Dorpsplein tref je een aantal goede restaurants waaronder ook een pizzeria. Wist je dat er op het strand maar liefst zes strandpaviljoens staan? Op het Dorpsplein is ook een cafetaria (Wip-in) gevestigd en je treft er een goede ijssalon (IJsje Prima).


Wat maakt Callantsoog zo uniek?

Callantsoog heeft een fantastische ligging tussen de duinen vlakbij het strand en de zee. Je loopt vanuit het centrum in een paar passen naar het strand. Op het Dorpsplein is het heel gezellig er is altijd wel wat te doen. In Callantsoog kan het druk zijn maar het is zeker niet zo massaal als Scheveningen of Zandvoort. In de kustplaats hoef je gelukkig niet te betalen om je auto te parkeren. Dat zie je bij andere kustplaatsen vaak anders. In de omgeving van het dorp zijn veel leuke uitstapjes te maken. In het voorjaar geniet je van de bollenvelden die dan volop in boei staan. Bezoekers gaan al generaties lang op vakantie naar deze populaire kustplaats en dat is niet voor niets.


Wat zijn de leukste uitstapjes in de omgeving van Callantsoog?

In de omgeving van Callantsoog zijn veel leuke dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna. Anna Paulowna ligt op slechts vijftien kilometer van Callantsoog. Wat ook een echte aanrader is is de klimduin in Schoorl. Of breng een bezoekje aan de kaasmarkt in Alkmaar. In Sint Maartenszee op zes kilometer afstand van Callantsoog tref je Speelpark De Goudvis. Leuk voor de kinderen. Kortom, er is genoeg te doen en te beleven!