Prachtig gelegen direct aan de duinen!

Het Dorpsplein van Callantsoog

Het Dorpsplein heeft een unieke ligging direct tegen de duinen en op loopafstand van het zandstrand. Vind jij het leuk om te winkelen? Op dit gezellige plein zijn een aantal leuke winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen. De meeste winkels zijn zelfs op zondag geopend. Je gaat zeker slagen! Natuurlijk zijn er ook restaurants, bars en bij mooi weer zit je natuurlijk op één van de gezellige terrasjes. En vergeet niet om een patatje te scoren bij Snackbar Wip-in. Zij verkopen vers gesneden patat waar wij zelf erg fan van zijn. Of wat dacht je van een heerlijk ijsje bij IJsie Prima? Kortom in het centrum van Callantsoog is genoeg te doen!

Dorpsplein CallantsoogOp het Dorpsplein in Callantsoog is het altijd gezellig!

Leuke evenementen

Op het Dorpsplein van Callantsoog is altijd wel wat te doen. Regelmatig staan er leuke evenementen op het programma zoals:

  • Muziekfestival Oog op Pop
  • De Paasmarkt
  • X-Run en X-Bike
  • De Kunstroute
  • De Hemelvaartsmarkt
  • Kermis

Gedurende de zomermaanden is er wekelijks op woensdagavond een braderie en kom zeker met Hemelvaart naar Callantsoog voor de Hemelvaartsmarkt. Het is er dan reuze gezellig! Het Dorpsplein ligt op loopafstand van het strand, dus als je even genoeg hebt van strand en de zee dan vermaak je jezelf hier zonder meer. Heerlijk slenteren langs winkeltjes of genieten op een terrasje. In 2015 is het gehele Dorpsplein vernieuwd. Het centrum van Callantsoog is nu nog gezelliger.

Dorpsplein CallantsoogHet Dorpsplein is sinds 2015 helemaal vernieuwd.

Oog op Pop

Eén van de activiteiten die elk jaar terugkomt in Callantsoog is Oog op Pop. Vier dagen lang staat er een feesttent op het Dorpsplein en er is dagelijks live muziek. Oog op Pop wordt meestal georganiseerd in de maanden juni en augustus.

Parkeren in Callantsoog

In Callantsoog zijn er volop gratis parkeerplaatsen aanwezig. In het centrum van Callantsoog heb je een blauwe parkeerkaart nodig en mag je maximaal 1 uur gratis je auto parkeren. Buiten het centrum heb je geen blauwe parkeerkaart nodig. Let op dat bij mooi weer in het hoogseizoen het lastig kan zijn om je auto te parkeren. Uiteraard is Callantsoog ook met de bus te bereiken.

Kerk

Het oudste gebouw van het dorp is de kerk (1671). De kerkklok komt uit een eerdere kerk en is gemaakt in 1491.

De kerk van CallantsoogDe kerk van Callantsoog.

Museumboerderij 'Tante Jaantje'

In het centrum tref je Museumboerderij 'Tante Jaantje'. De boerderij is gebouwd tussen 1800 en 1850 en een bezoekje meer dan waard. In dit leuke museum zie je onder andere hoe men vroeger in Callantsoog leefde en werkte. Museumboerderij 'Tante Jaantje' is geopend in de maanden mei t/m september.

Jutters- en Kunstmuseum Callantsoog

Callantsoog is een prachtig museum rijker! Het kleine juttersmuseum is leuk voor het hele gezin en tref je bij strandopgang Voordijk (Mineweg 1, Callantsoog). In het museum vind je niet alleen een collectie schatten uit de zee maar je kunt er ook moderne kunst bekijken. Voorbeelden van de jutvondsten zijn: bommen, granaten, amber, goud en nog veel meer geheime vondsten! Ben je ook zo nieuwsgierig naar de babyzeemeermin van Callantsoog? Bezoek dan zeker dit museum! Het museum is geopend vanaf 1 april tot 30 oktober op woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Markten op het Dorpsplein

Ieder jaar vindt van 11.00 tot 17.00 uur op tweede Paasdag de Paasmarkt plaats op het Dorpsplein. Het is dan reuze gezellig in Callantsoog. Op Hemelvaartsdag vindt op het Dorpsplein van 10.00 tot 17.00 uur de Jaarmarkt plaats. Kom jij dan ook naar Callantsoog? In de maanden juli en augustus is er iedere woensdag van 15.00 tot 21.00 uur een braderie op het Dorpsplein in Callantsoog! 

Dorpsplein CallantsoogHet Dorpsplein van Callantsoog ligt tegen de duinen aan.

Waar ligt Callantsoog?

Het mooie kustplaatsje Callantsoog ligt in Noord-Holland ten noorden van Petten en twaalf km onder Den Helder. Callantsoog hoort bij de gemeente Schagen. Callantsooog heeft 2375 inwoners (2019) maar er zijn natuurlijk altijd toeristen op bezoek zodat er het gehele jaar door een fijne vakantiesfeer heerst.