Prachtig gelegen direct aan de duinen!

Het Dorpsplein van Callantsoog

Het Dorpsplein heeft een unieke ligging direct tegen de duinen en op loopafstand van het schitterende zandstrand. Via de trap van Strandslag Dorpsplein loop je vanuit het centrum binnen een paar minuten naar het strand. Vind jij het leuk om te winkelen? Op dit gezellige plein zijn een aantal leuke winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen. De meeste winkels zijn zelfs op zondag geopend. Je gaat zeker slagen!

Dorpsplein CallantsoogHet Dorpsplein van Callantsoog ligt tegen de duinen aan.

Lekker eten en drinken

Natuurlijk zijn er op het Dorpsplein ook verschillende restaurants en bars waar je heerlijk kunt eten en drinken. Bij mooi weer zit je natuurlijk op één van de gezellige terrasjes. En vergeet niet om een patatje te scoren bij Snackbar Wip-in. Zij verkopen vers gesneden patat waar wij zelf erg fan van zijn. Of wat dacht je van een heerlijk ijsje bij IJsie Prima? Wist je dat IJsie Prima uitgeroepen is tot IJssalon van het Jaar 2020/2021? Het lekkerste ijs van Nederland eet je dus in Callantsoog.

Kortom in het centrum van Callantsoog is genoeg te doen!

Wat zijn de faciliteiten op het Dorpsplein?

Ben je op het Dorpsplein en wil je gebruik maken van een toilet? Sinds de zomer van 2021 is er op het plein een openbaar toilet gekomen waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. Op het plein tref je tevens een drinkfontein waar je wat kunt water kunt drinken. Natuurlijk zijn er op het plein ook diverse bankjes waar je even wat kunt uitrusten.

Dorpsplein CallantsoogOp het Dorpsplein in Callantsoog is het altijd gezellig!

Worden er op het Dorpsplein evenementen georganiseerd?

Op het Dorpsplein van Callantsoog is altijd wel wat te doen. Regelmatig staan er leuke evenementen op het programma zoals:

  • Oog op Food
  • De Paasmarkt
  • X-Run en X-Bike
  • De Kunstroute
  • De Hemelvaartsmarkt
  • Kermis

Gedurende de zomermaanden is er wekelijks op woensdag een braderie en kom zeker met Hemelvaart naar Callantsoog voor de Hemelvaartsmarkt. Het is er dan reuze gezellig! Het Dorpsplein ligt op loopafstand van het strand, dus als je even genoeg hebt van strand en de zee dan vermaak je jezelf hier zonder meer. Heerlijk slenteren langs winkeltjes of genieten op een terrasje. In 2015 is het gehele Dorpsplein vernieuwd. Het centrum van Callantsoog is nu nog gezelliger.

Dorpsplein CallantsoogHet Dorpsplein is sinds 2015 helemaal vernieuwd.

Oog op Food

Eén van de activiteiten die elk jaar terugkomt in Callantsoog is Oog op Food. Oog op Food wordt meestal op een zondag in juni op het Dorpsplein georganiseerd. Je geniet tijdens dit leuke festival van heerlijke gerechtjes, wijnen en speciale bieren. Er is natuurlijk muziek en voor de kinderen wordt er ook van alles georganiseerd. De entree is gratis.

Markten op het Dorpsplein

Ieder jaar vindt van 11.00 tot 17.00 uur op tweede Paasdag de Paasmarkt plaats op het Dorpsplein. Het is dan reuze gezellig in Callantsoog. Op Hemelvaartsdag vindt op het Dorpsplein van 10.00 tot 17.00 uur de Jaarmarkt plaats. Kom jij dan ook naar Callantsoog? In de maanden juli en augustus is er iedere woensdag van 15.00 tot 21.00 uur een braderie op het Dorpsplein in Callantsoog! 

Kerk

Het oudste gebouw van het dorp is de kerk (1671). De kerkklok komt uit een eerdere kerk en is gemaakt in 1491.

De kerk van CallantsoogDe kerk van Callantsoog.

Parkeren in Callantsoog

In Callantsoog zijn er volop gratis parkeerplaatsen aanwezig. In het centrum van Callantsoog heb je een blauwe parkeerkaart nodig en mag je maximaal 1 uur gratis je auto parkeren. Buiten het centrum heb je geen blauwe parkeerkaart nodig. Let op dat bij mooi weer in het hoogseizoen het lastig kan zijn om je auto te parkeren. Uiteraard is Callantsoog ook met de bus te bereiken. Lees verder

Museumboerderij Tante Jaantje

In het centrum tref je Museumboerderij Tante Jaantje. De boerderij is gebouwd tussen 1800 en 1850 en een bezoekje meer dan waard. In dit leuke museum zie je onder andere hoe men vroeger in Callantsoog leefde en werkte. Lees verder