Kom jij ook genieten van de kleurrijken bollenvelden?

Bollenvelden in Callantsoog en omgeving

Als je op vakantie gaat naar Callantsoog overweeg dan om in de lente te komen zodat je kunt genieten van de prachtige en kleurrijke bollenvelden die dan volop in bloei staan. Wist je dat in de Kop van Noord-Holland het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland ligt?

Natuurlijk kun je de tulpenvelden vanuit de auto bekijken. Het leukste is het om de bollenvelden wandelend of al fietsend te zien. Je ziet dan niet alleen de kleurige velden, de velden met hyacinten geuren heerlijk dus je geniet er nog eens extra van. Als extra voordeel adem je dan ook nog eens de heerlijk frisse zeelucht in, een fiets- of wandeltocht in Callantsoog en omgeving doet je goed!

Bollenvelden CallantsoogKleurrijke bollenvelden in Callantsoog.

Wanneer staan de bollenvelden in bloei?

Het hangt natuurlijk af van het weer wanneer de bollenvelden precies in bloei staan. In het algemeen kun je zeggen dat de tulpen, narcissen en hyacinten tussen half april tot half mei in bloei staan.

Bloeiend Zijpe

Elk voorjaar vindt het evenement Bloeiend Zijpe plaats. Stichting Bloeiend Zijpe organiseert dan leuke activiteiten die allemaal in het teken staan van de tulpenvelden. De activiteiten vinden dan ook plaats midden in de bloembollenvelden, tijdens dit evenement kun je echt van dichtbij genieten van de kleurenpracht. Zo is er onder andere een wandeldag, een fietsdag, een fotoworkshop, een kunstexpositie en je kunt er met de ‘Bloembollen Boemel’ een ritje maken dwars door de velden.

Tulpen CallantsoogDeze rood met witte tulpen staan prachtig in bloei.

Waar zijn de bollenvelden precies?

Je treft de bollenvelden op verschillende plaatsen in de directe omgeving van Callantsoog. Hou je van wandelen? Het is zeker mogelijk om te voet in de directe omgeving van Callantsoog veel bollenvelden te bewonderen. Wandel bijvoorbeeld vanaf het Dorpsplein de rode route in het voorjaar. Je treft de bollenvelden natuurlijk niet alleen in Callantsoog. De zee van kleuren begint al bij Alkmaar en loopt helemaal door tot aan Den Helder. Je moet dit echt een keer gezien hebben, zo mooi!

Tip Fiets langs de kleurige bollenvelden in de omgeving van Callantsoog!

Kom met de fiets naar Callantsoog en geniet op de fiets nog meer van de bollenvelden. We hebben een prachtige fietsroute voor je samengesteld. Je komt via deze route langs de mooiste bollenvelden in de omgeving van Callantsoog. Bekijk de route op onze pagina: Fietsen in de omgeving van Callantsoog.

Op de fiets langs de bollenveldenOp de fiets geniet je maximaal van de bollenvelden.

Mag ik foto's maken van de bollenvelden?

Natuurlijk mag je foto's van de bollenvelden maken. Let wel op dat je niet op het bollenveld zelf gaat lopen. Helaas zijn er nog steeds mensen die denken dat ze voor een mooie foto op of zelfs in het bloemenveld moeten gaan staan. De bloemen kunnen dan beschadigd worden. Vaak zie je bij de bollenvelden borden staan (soms ook in het Engels) om hiervoor te waarschuwen.

Tip Bezoek de Poldertuin in Anna Paulowna!

In de gratis toegankelijke Poldertuin in Anna Paulowna bloeien meer dan 200.000 bloemen in het voorjaar. De Poldertuin wordt vaak de 'Keukenhof in het Klein' genoemd en is het bezoeken meer dan waard. De tuin is het hele jaar geopend maar in april en mei is de tuin op zijn mooist. Het is vanaf Callantsoog slechts 15 kilometer rijden naar Anna Paulowna. In Anna Paulowna tref je tevens Dierenpark Hoenderdaell. Deze dierentuin is ook een leuk uitje voor het hele gezin.