Kom jij ook naar het mooiste strand van Nederland?

Strand Callantsoog

Callantsoog heeft een geweldig strand. Het zandstrand van de kustplaats is schoon, breed en kilometers lang. Perfect voor lange romantische strandwandelingen of een dagje samen genieten bij mooi weer. Callantsoog heeft misschien wel het mooiste strand van heel Nederland. Op het strand van Callantsoog verveel je je nooit. Wat dacht je van zonnen, wandelen, kastelen bouwen, vliegeren, kitesurfen, volleyballen, surfen, paardrijden, landzeilen en zeehonden spotten. De zon schijnt in Callantsoog vaker en langer dan in de rest van Nederland en het regent er minder. Hoe fijn is dat?

Strand CallantsoogHet zandstrand van Callantsoog op een zonnige dag.

Is het strand van Callantsoog leuk voor kinderen?

Kinderen vinden het strand van Callantsoog fantastisch. De kinderen genieten uren op het strand met het bouwen van zandkastelen, schelpen te zoeken, vliegeren en met water en zand te spelen. En misschien spot jij wel een zeehond want die zwemmen vaak voor de kust van Callantsoog. Heel mooi om te zien! Het strand wordt in de zomermaanden goed bewaakt door de Reddingsbrigade Paal 13. Dat geeft een veilig gevoel, zeker als je met kinderen naar het strand komt.

Tip Wil je graag overnachten in Callantsoog?
Bekijk dan een overzicht van de mooiste vakantiehuizen, hotels en campings bij Callantsoog! De accommodaties hebben vaak een schitterende ligging en het strand is nooit ver weg.

Roompot
Vakantiepark Qurios Callantsoog

Vakantiepark Callantsoog

Prachtig gelegen tegen de duinen op loopafstand van het strand!

Ga je op vakantie naar Callantsoog dan wil je natuurlijk elke dag naar het strand, al is het maar even om te genieten van de zonsondergang. En huur je een vakantiehuisje op het Vakantiepark Callantsoog dan ben je er zo, het strand is namelijk op loopafstand. Net zoals het altijd gezellige Dorpsplein met leuke winkels en restaurants. Op het park zijn fijne faciliteiten waaronder een supermarkt, wasserette, een speeltuin en fietsverhuur. Bovendien zijn er tijdens vakanties leuke activiteiten voor kinderen, ideaal! Park beoordeeld met een 9.2!Meer info & Boeken

Is het strand van Callantsoog veilig?

In de maanden juli en augustus wordt het strand zeven dagen per week van 10.00 tot 18.00 uur bewaakt door Reddingsbrigade Callantsoog 'Paal 13'. Een hele veilige gedachte als je in deze maanden het mooie strand van Callantsoog bezoekt, zeker als de kinderen er ook bij zijn. Reddingsbrigade Callantsoog 'Paal 13' bestaat al sinds 1962 en doet heel goed werk om de veiligheid op het strand te waarborgen. Lees verder

De Blauwe Vlag

Op het strand van Callantsoog wappert de Blauwe Vlag! En dat is een heel goed teken. De Blauwe Vlag is een kwaliteitskeurmerk en staat voor een schoon en veilig strand. Deze vlag krijg je niet zomaar. Het strand moet aan zeer strenge voorwaarden voldoen. Het zwemwater van de kustplaats is van een zeer goede kwaliteit en het strand wordt goed schoon gehouden. Natuurlijk zijn er toiletten en afvalbakken op het strand en is er een EHBO-post ingericht. Het zwemwater wordt iedere veertien dagen onderzocht op de aanwezigheid van twee soorten bacteriën. Het keurmerk moet ieder jaar opnieuw verdiend worden en dat is natuurlijk alleen maar positief zodat de kwaliteit blijft gewaarborgd.

Op het strand van Callantsoog wappert de Blauwe Vlag!Op het strand van Callantsoog wappert de Blauwe Vlag.

Strandslagen Callantsoog

In Callantsoog is het mogelijk om op vijf plekken het strand op te gaan. Hieronder tref je een overzicht van de verschillende strandslagen:

Parkeren in Callantsoog

Callantsoog heeft een behoorlijke parkeercapaciteit maar als het mooi weer is dan is het niet altijd mogelijk om je auto te parkeren. Het goede nieuws is wel dat het parkeren in de populaire kustplaats gratis is maar op sommige plaatsen is wel een blauwe kaart vereist. Meer info over het parkeren van je auto.

Strandpaviljoens

Op het strand van Callantsoog staan maar liefst zes strandpaviljoens zodat je tussendoor gezellig even wat kunt drinken of eten. Je hebt dus keuze genoeg. Ieder strandpaviljoen heeft zo zijn eigen uitstraling. Als het mooi weer is mag een ijsje natuurlijk niet ontbreken. Het panoramisch uitzicht over het strand en de zee vanaf alle strandpaviljoens is werkelijk fenomenaal! De volgende strandpaviljoens tref je op het zandstrand van Callantsoog:

  • De Stern
  • Woest
  • De Strandtent
  • De Toko
  • Vos
  • Zilte Zucht
Strandpaviljoen strand CallantsoogOp het strand van Callantsoog staan zes strandpaviljoens.

 

Naaktstrand

Callantsoog heeft een naaktstrand van ongeveer 2,5 km lang. Het is één van de grootse naaktstranden van Nederland. Naaktrecreatie is hier dan ook toegestaan. Je treft het naaktstrand tussen paal 14,50 en 16,80. Op de borden staat dit ook goed aangegeven. Op dit stuk strand is verder geen bewaking. Let dus goed op je eigen veiligheid als je gaat zwemmen in de zee. Op dit naaktstrand tref je het strandpaviljoen 'Zilte Zucht'. In het strandpaviljoen is een toilet aanwezig. Op het terras van dit strandpaviljoen is het niet toegestaan om naakt te recreëren. Dit is het eerste officiële naaktstrand van Nederland.

De Kustbus

Wil jij tijdens de zomer een bezoek brengen aan Callantsoog? Bijvoorbeeld voor een dagje strand? Kom dan met de Kustbus! Lijn 851 rijdt het traject Den Helder - Petten en stopt onder andere bij Callantsoog Centrum en Callantsoog Zwanenwater. Deze speciale bus rijdt alleen in de zomermaanden en is gratis.

Uitkijkpunt Kiefteglop

Vanaf het nieuwe uitkijkpunt Kiefteglop heb je een grandioos uitzicht over het strand, de zee, het dorp en natuurgebied Het Zwanenwater. Het leuke van dit uitkijkpunt is dat je door de informatieborden veel kunt leren over de omgeving, flora en fauna van Callantsoog. Het uitkijkpunt tref je aan de zuidzijde van Callantsoog bij de Strandopgang Kiefteglop. Het is echt leuk om hier even te gaan kijken.

Op het strand van Callantsoog wappert de Blauwe Vlag!Vanuit uitkijkpunt Kiefteglop heb je een prachtig uitzicht over het strand van Callantsoog.

Mogen honden op het strand van Callantsoog?

Honden zijn op het strand van Callantsoog welkom. Het is natuurlijk hartstikke leuk om met je hond lange strandwandelingen te maken. Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden los op het strand lopen. Na 1 mei moeten de honden overdag aangelijnd zijn en mogen dan alleen los lopen vanaf 19.00 tot 09.00 uur.

Vliegerfeest

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 werd op het strand van Callantsoog voor de 4de keer het spectaculaire Vliegerfeest georganiseerd. Het was een fantastisch weekend!

In 2024 wordt het Vliegerfeest op 22 en 23 juni van 11.00 tot 17.00 uur op het strand van Callantsoog georganiseerd. Ben jij er dan ook bij?

Vliegerfeest CallantsoogWij wisten niet dat vliegers zo groot konden zijn.

Strekdammen

Je treft op het strand van Callantsoog een aantal strekdammen. Als je gaat zwemmen in de zee zorg er dan voor dat je niet te dicht bij deze strekdammen komt. Blijf tenminste 25 meter uit de buurt van deze dammen voor je eigen veiligheid.

Zeehonden op het strand

Regelmatig worden er op het strand van Callantsoog zeehonden vrijgelaten. Het is super leuk om hier bij te zijn. Wist je dat je in de Noordzee bij Callantsoog ook zeehonden kunt spotten? Lees verder


Bekijk ook:


Tip Strand Schiermonnikoog

Het strand van Callantsoog is natuurlijk waanzinnig mooi. Wil je ook eens naar een prachtig strand op een Waddeneiland? Dan is het strand van Schiermonnikoog zeker een aanrader. Dit strand is zeker net zo mooi en volgens kenners zelfs nog mooier. Meer info over het prachtige Waddeneiland Schiermonnikoog.