Genieten van de rust

Natuur Callantsoog

Natuurliefhebbers zijn in Callantsoog en omgeving helemaal op hun plek. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige beschermde natuurreservaat Het Zwanenwater of kom eens kijken als de bollen in bloei staan in de lente. De tulpenvelden in en rond Callantsoog zijn werkelijk prachtig. De bloemen staan meestal vanaf medio april to eind mei in bloei. Vergeet zeker niet om je fotocamera mee te nemen!

Heb jij de bollenvelden in Callantsoog en omgeving al gezien?

Onderstaand filmpje maakten we op 1ste Paasdag! Bekijk het filmpje en zie hoe schitterend en kleurrijk de bollenvelden in de omgeving van Callantsoog zijn.

Wandelen

De mooie natuur van Callantsoog kun je het beste wandelend ervaren. Zelfs bij een kleine wandeling rond het dorp word je verrast worden door de geweldige natuur. Je komt tijdens de wandeling van alles tegen zoals: vogels, paarden, koeien, schapen, zwanen, prachtige bloemen en planten. Callantsoog heeft dus veel meer te bieden dan alleen een mooi strand en een gezellig centrum.

Paarden CallantsoogTijdens onze wandeling rond Callantsoog kwamen we deze paarden tegen.

Natuurreservaat Het Zwanenwater

Callantsoog ligt schitterend tussen de duinen en aan zee. Aan de rand van deze populaire badplaats tref je een 604 ha groot natuurreservaat Het Zwanenwater. Dit mooie natuurgebied is ontstaan in 1597 na de aanleg van de Zijperzeedijk. In dit gebied leven meer dan 120 bedreigde plant- en diersoorten. Lees verder

Vogels Het ZwanenwaterIn Het Zwanenwater spot je de mooiste vogels.

Natuurgebied Het Kooijbos

Het oude Kooijbos (genoemd naar de eendenkooi die er in de 17e eeuw is aangelegd) is gelegen aan de oostkant van Callantsoog. Dit bos kent een bijzondere plantengroei. Staatsbosbeheer beheert dit unieke bos vanaf 1973. In de maanden juli en augustus verzorgen zij rondleidingen. In dit bos kun je fijn wandelen maar het bos is niet al te groot.

Nollenland van Abbestede

Nollenland van Abbestede is een uniek natuurgebied en ligt aan de rand van Callantsoog. Nollen zijn kleine duintjes en komen in Noord-Holland nog amper voor. In dit gebied kun je heerlijk wandelen of fietsen. Vanuit de uitkijktoren zie je de mooiste vogels en andere dieren. Lees verder

Zeehondenvrijlating Callantsoog

Op 30 maart 2019 werden deze zeehonden vrijgelaten op het strand van Callantsoog. Ze zijn weer sterk genoeg om te zwemmen en mogen weer terug in zee. De zeehonden bij Zeehondencentrum Pieterburen worden normaal gesproken per boot vrijgelaten bij Lauwersoog. Laten het tij of het weer het niet toe om te varen dan mogen de dieren lekker bij Callantsoog de zee in, daar zwemmen ze hun vrijheid tegemoet!

Zeehonden op strand van CallantsoogDiese beiden Robben wurden vom Robbenzentrum Pieterburen am Strand von Callantsoog freigelassen..

Natuur als inpiratiebron voor kunst

Aan zee en omringd door de natuurrijke landschappen van Het Zwanenwater, Het Kooibos, de nollen en het weidelandschap van Zijpe, kan niet anders dan een bron van inspiratie zijn voor kunstenaars in Callantsoog.