Auto parkeren in Callantsoog

Wil je een dagje naar het strand van Callantsoog en met de auto komen? Dat kan natuurlijk maar houd er wel rekening mee dat het bij mooie dagen erg druk kan zijn met auto's in de mooiste kustplaats van Nederland. Het is dan niet altijd mogelijk om je auto te parkeren.

Parkeerterreinen

In Callantsoog zijn maar liefst zes parkeerterreinen. De capaciteit van het aantal parkeerplaatsen is in 2016 nog verder vergroot. In het centrum is het mogelijk om je auto te parkeren maar het aantal plekken is daar beperkt en de blauwe kaart is er verplicht.

Parkeerplaats CallantsoogDit parkeerterrein aan de rechterkant van de doorgaande weg tref je bij strandslag Abbestede (10).

Tip Let op dat je de auto alleen op een aangewezen parkeerplaats zet om te voorkomen dat je na een heerlijk dagje strand een bon onder de ruitenwisser van je auto treft. De politie controleert vooral op mooie dagen vaak.

Gratis parkeren

Het parkeren is in Callantsoog gelukkig gratis. Op het Dorpsplein heb je van 1 april t/m 31 oktober tussen 09.00 en 19.00 uur wel een blauwe kaart nodig. Je mag daar dan maximaal één uur je auto parkeren.

Kustbus

De parkeercapaciteit in Callantsoog is best ruim maar in het hoogseizoen en bij mooi weer is het niet altijd mogelijk om je auto te parkeren. Een goed alternatief is om de Kustbus lijn 851 te nemen die tijdens het hoogseizoen rijdt. De Kustbus is zelfs geschikt voor mindervaliden met een rollator, rolstoel of met een hulphond. Let op dat de Kustbus niet buiten het seizoen rijdt.

De route van de Kustbus is:

  • Den Helder station NS
  • Den Helder Gemini ziekenhuis
  • Den Helder Huisduinen
  • Julianadorp aan Zee
  • Groote Keeten
  • Callantsoog
  • Sint Maartenszee
  • Petten

Met de fiets naar Callantsoog

Het is een echte aanrader om met de fiets naar Callantsoog te komen. De omgeving van de badplaats is erg mooi zodat je op de fiets al gaat genieten van de duinen en in de lente van de bollenvelden. De fiets kun je bij een strandopgang altijd wel kwijt.

Vuurtoren Lange JaapAls je redelijk in de buurt van Callantsoog woont dan kun je het beste met de fiets komen.