Auto parkeren in Callantsoog

Wil je een dagje naar het strand van Callantsoog en met de auto komen? Dat kan natuurlijk maar houd er wel rekening mee dat het op mooie dagen erg druk kan zijn met auto's in de mooiste kustplaats van Nederland. Het is dan niet altijd mogelijk om je auto te parkeren.

Parkeerterreinen

In Callantsoog zijn maar liefst zes grote parkeerterreinen. De capaciteit van het aantal parkeerplaatsen is in 2016 nog verder vergroot. In het centrum is het mogelijk om je auto te parkeren maar het aantal plekken is daar beperkt en de blauwe kaart is er verplicht. Onze favoriete parkeerterrein is bij Strandslag 9, Voordijk. Je treft deze strandslag net buiten Callantsoog richting Den Helder. Het is bij Strandslag Voordijk meestal een stuk rustiger dan bij de andere strandslagen. Het strand is bij deze strandslag wel wat moeilijker te bereiken voor mensen met een lichamelijke beperking.

Parkeerplaats CallantsoogBij het parkeerterrein van Strandslag Voordijk (9) kun je ook wat eten en/of drinken.

Parkeerplaats CallantsoogDit parkeerterrein aan de rechterkant van de doorgaande weg tref je bij Strandslag Abbestede (10).

Tip Voorkom een boete!
Let op dat je de auto alleen op een aangewezen parkeerplaats zet om te voorkomen dat je na een heerlijk dagje strand een bon onder de ruitenwisser van je auto treft. De politie controleert vooral op mooie dagen vaak. Het is overigens ook niet toegestaan om op een parkeerterrein in Callantsoog te overnachten in een camper of caravan.

Gratis parkeren

Het parkeren is in Callantsoog gelukkig gratis. Op het Dorpsplein heb je van 1 april t/m 31 oktober tussen 09.00 en 19.00 uur wel een blauwe kaart nodig. Je mag daar dan maximaal één uur je auto parkeren.

Waar kan ik in Callantsoog de elektrische auto opladen?

In Callantsoog zijn verschillende mogelijkheden om de elektrische auto op te laden. Op de volgende adressen tref je de openbare laadpalen:

 • PitPoint, Zeeweg 6
 • ChargePoint NL, Duinroosweg 36
 • PitPoint, Sinckelsant 48
 • Abbestederweg 26B

Kustbus

De parkeercapaciteit in Callantsoog is best ruim maar in het hoogseizoen en bij mooi weer is het niet altijd mogelijk om je auto te parkeren. Een goed alternatief is om de Kustbus lijn 851 te nemen die tijdens het hoogseizoen rijdt. De bus rijdt tussen Den Helder en Petten aan Zee en stopt onder andere in Callantsoog. De Kustbus is zelfs geschikt voor mindervaliden met een rollator, rolstoel of met een hulphond. Let op: de Kustbus rijdt niet buiten het seizoen. Een busrit met de Kustbus is helemaal gratis. Hoe mooi is dat?

Wat is de route van de Kustbus?

 • Den Helder station NS
 • Den Helder Gemini ziekenhuis
 • Den Helder Huisduinen
 • Julianadorp aan Zee
 • Groote Keeten
 • Callantsoog
 • Sint Maartenszee
 • Petten

Met de fiets naar Callantsoog

Het is een echte aanrader om met de fiets naar Callantsoog te komen. De omgeving van de badplaats is erg mooi zodat je op de fiets al gaat genieten van de duinen en in de lente van de bollenvelden. De fiets kun je bij een strandopgang altijd wel kwijt.

Op de fiets naar het strandAls je redelijk in de buurt van Callantsoog woont dan kun je het beste met de fiets komen.