Deutsch Nederlands

Het strand van Callantsoog

Wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren...

Callantsoog-info

Strand

Callantsoog heeft een prachtig en schoon strand. Het strand is wit, breed en kilometers lang. Perfect voor lange romantische wandelingen of een heerlijk dagje genieten op het strand. De zon schijnt in Callantsoog ook vaker en langer dan in de rest van Nederland. Callantsoog heeft misschien wel het mooiste strand van heel Nederland.

Kinderen zullen het strand ook fantastisch vinden want elk kind vindt het leuk om zandkastelen te bouwen, te vliegeren en met zand en water te spelen. Wie vindt de mooiste schelp? En vergeet je vlieger niet!

Het strand wordt in de zomermaanden bewaakt door 'Reddingsbrigade Paal 13'. Dat geeft zeker een veilig gevoel.

Wil je overnachten in Callantsoog? Bekijk dan een overzicht van de mooiste accommodaties zoals vakantiehuizen en hotels!

Strand Callantsoog op mooie zomerdag

Op het strand van Callantsoog verveel je je nooit! Wat dacht je van zonnen, lezen, wandelen, kastelen bouwen, vliegeren, kitesurfen, volleyballen, surfen, paardrijden en landzeilen. Het wordt een leuke vakantie of dagje uit!

De Blauwe Vlag

Op het strand van Callantsoog wappert de Blauwe Vlag! En dat is een heel goed teken. De Bauwe Vlag is een kwaliteitskeurmerk en staat voor een schoon en veilig strand.

Deze vlag krijg je niet zomaar. Het strand moet aan zeer strenge voorwaarden voldoen. Het zwemwater van Callantsoog is van een zeer goede kwaliteit en het strand wordt goed schoon gehouden. Natuurlijk zijn er toiletten en afvalbakken op het strand en is er een EHBO-post ingericht.

Het zwemwater wordt iedere 14 dagen onderzocht op de aanwezigheid van twee soorten bacteriën. Het keurmerk moet ieder jaar opnieuw verdiend worden en dat is natuurlijk alleen maar positief zodat de kwaliteit blijft gewaarborgd.

Uitkijkpunt Kiefteglop

Vanaf het nieuwe uitkijkpunt Kiefteglop heb je een fantastisch uitzicht over het strand, de zee, Callantsoog en Het Zwanenwater. Het leuke van dit uitkijkpunt is dat je door de informatieborden ook veel kunt leren over de omgeving, flora en fauna van Callantsoog. Het uitkijkpunt tref je aan de zuidzijde van Callantsoog bij strandopgang Kiefteglop.

Uitzichtpunt Callantsoog

Strandpaviljoens

Op het strand staan maar liefst 6 strandpaviljoens zodat je tussendoor gezellig even wat kunt drinken of eten. En als het mooi weer is mag een ijsje natuurlijk niet ontbreken.

Het panoramisch uitzicht over het strand en de zee vanaf alle strandpaviljoens is werkelijk fantastisch! De volgende strandpaviljoens tref je er: De Stern, Woest, De Strandtent, De Toko 5, Vos en Zilte Zucht, je hebt dus keuze genoeg. Ieder strandpaviljoen heeft zijn eigen uitstraling.

Strandpaviljoen Vos

Parkeren in Callantsoog

In Callantsoog zijn 6 gratis parkeerterreinen. De capaciteit is in 2016 verder vergroot. In het centrum zijn er beperkte parkeermogelijkheden en is een blauwe kaart verplicht.

De parkeercapaciteit is ruim maar in het hoogseizoen en bij mooi weer is het niet altijd mogelijk om je auto kwijt te kunnen. Let op dat je de auto alleen op een aangewezen parkeerplaats zet om te voorkomen dat je na een heerlijk dagje strand een bon onder de ruitenwisser treft.

Een goed alternatief is de Kustbus die in het hoogseizoen rijdt. De Kustbus is ook geschikt voor minder-validen met een rollator, rolstoel of met een hulphond. De route van de Kustbus is: Den Helder station NS, Den Helder Gemini ziekenhuis, Den Helder Huisduinen, Julianadorp aan Zee, Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten.

Strand Callantsoog

Wi-Fi op het strand van Callantsoog

Kun jij ook zo moeilijk zonder internet? Op een deel van het strand van Callantsoog is er gelukkig een gratis Wi-Fi netwerk beschikbaar. En ook in het centrum (Dorpsplein) van Callantsoog is het Wi-Fi netwerk gratis te gebruiken. Zo kun je jouw foto's meteen delen met je vrienden op Facebook, Instagram of Twitter. Hoe fijn is dat? Kun jij geen genoeg krijgen van het strand van Callantsoog en zou je het strand en de zee het liefst elke dag willen zien? Dat kan! Bekijk dan de beelden van de webcam van Strandpaviljoen De Toko.

Naaktstrand

Callantsoog heeft een naaktstrand van ongeveer 2,5 km lang. Het is één van de grootse naaktstranden van Nederland. Naaktrecreatie is hier dan ook toegestaan. Je treft het naaktstrand tussen paal 14,50 en 16,80. Op de borden staat dit ook goed aangegeven. Op dit stuk strand is verder geen bewaking. Let dus goed op je eigen veiligheid als je gaat zwemmen in de zee.

Op dit naakstrand tref je het strandpaviljoen 'Zilte Zucht'. In dit strandpaviljoen is tevens een toilet aanwezig. Op het terras van dit strandpaviljoen is het niet toegestaan om naakt te recreëren. Dit is het eerste officiële naaktstrand van Nederland.

Honden op het strand

Honden zijn op het strand van Callantsoog welkom. Het is natuurlijk hartstikke leuk om met je hond lange strandwandelingen te maken. Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden los op het strand lopen. Na 1 mei moeten de honden overdag aangelijnd zijn en mogen dan alleen los lopen vanaf 19.00 tot 09.00 uur. Veel plezier!

Strand Callantsoog

Zeehonden op het strand

Regelmatig worden er op het strand van Callantsoog zeehonden vrijgelaten. Als wilde zeehonden tijdelijk extra zorg nodig hebben worden ze opgevangen bij de Zeehondenopvang in Pieterburen. Zodra de dieren weer hersteld zijn worden ze weer terug gezet in de vrije natuur. Onder normale omstandigheden worden ze vanuit Lauwersoog per boot de zee weer ingelaten. Zitten de weersomstandigheden of het tij tegen dan wijken de verzorgers uit naar Callantsoog en laten ze daar op het strand de zeehonden vrij. De zeehondenvrijlating op het strand van Callantsoog vindt plaats ter hoogte van strandtent De Toko.

Zeehonden vrijlaten op het strand van Callantsoog

Vliegerfeest

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019 vond op het strand van Callantsoog het Vliegerfeest plaats. Er deden meer dan 45 vliegerteams mee uit binnen- en buitenland. Het was een fantastisch weekend!

Vliegerfeest in Callantsoog

Strekdammen

Je treft op het strand van Callantsoog een aantal strekdammen. Als je gaat zwemmen in de zee zorg er dan voor dat je niet te dicht bij deze strekdammen komt. Blijf tenminste 25 meter uit de buurt van deze dammen voor je eigen veiligheid.

De Kustbus

Wil jij deze zomer een bezoek brengen aan Callantsoog? Bijvoorbeeld voor een dagje strand? Kom dan met de Kustbus! Lijn 851 rijdt het traject Den Helder - Petten en stopt onder andere bij Callantsoog Centrum en Callantsoog Zwanenwater. Deze speciale bus rijdt alleen in de zomermaanden.

400.000 kubieke meter zand op strand van Callantsoog

Rijkswaterstaat heeft in de herfst van 2019 in totaal 400.000 kubieke meter zand op het strand van Callantsoog gespoten. Deze zandsuppletie was nodig om Callantsoog en het achterliggend gebied beter te beschermen tegen de zee.

Extra zand op het strand van Callantsoog

TIP: Strand Schiermonnikoog

Het strand van Callantsoog is natuurlijk waanzinnig mooi. Wil je ook eens naar een prachtig strand op een Waddeneiland? Dan is het strand van Schiermonnikoog zeker een aanrader. Dit strand is zeker net zo mooi en volgens kenners zelfs nog mooier. Meer info over het prachtige Waddeneiland Schiermonnikoog.

TIP: Strandhuis Julianadorp

Gastenoordeel: 8.6
Direct op het strand!Strandhuisje JulianadorpDirect op het gezellige strand van Julianadorp aan Zee liggen deze fantastische strandhuizen. Wordt wakker en hoor het ruisen van de zee... Hier voelt elke dag gegarandeerd als vakantie!
Meer info en boeken